Restaurant & Bar / The Old Court, Windsor

‘Soulful Creative were recommended to us soon after we moved in to run The Old Court. Their work is a tremendous improvement to our public spaces, is eye-catching, dramatic, creative and inspired. They worked well to our brief, and were professional in delivering the project and worked efficiently and willingly to minimise the impact on those who use the building. The designs are appealing and have been well-received by our customers, and have certainly enhanced the atmosphere and feel of the place, blending brilliantly with our role as the community arts centre’

Martin Denny, Director, The Old Court

The Brief /

The Old Court, Windsor is a vibrant community arts centre, hosting everything from theatre, to bands to exhibitions and more in a variety of different spaces. Following a refurbishment project, we were invited in to both add some character to the space, and to communicate more clearly what the space offers to users and passers-by. This was particularly vital as the centre has had different names and management teams over the years, so clarity about what it now offers is key to its future success.

Our Solution /

Using The Old Court’s branded colour pallet, we created a hand painted feature wall in the lower bar area, including typographical design around the word ‘Artspace’. This illustrated the different ways the centre is used including film, dance, music and comedy. This wall can also be seen from the street in the summer when the doors are flung open, letting the space communicate its use in a creative way to an even greater audience.
Additionally, we crafted hand-painted graphical designs in the entrance area, upper bar and staircase, creating bright engaging spaces for users of the centre. Some of these graphical walls incorporate wayfinding too, showing the way to other areas within the centre.